Kontakt
Na Návsi 54
Kralice nad Oslavou
675 73
IČ: 60414359
+ 420 777 940 662
info@kralickamedovina.cz
Firma registrována v ŽR
u MěÚ Náměšť nad Oslavou
Partnerské stránky
Servírování a konzumace medoviny
Horká Kralická medovina se servíruje zejména v chladném zimním a podzimním období. Ohřátím medoviny se zvýrazní chutě a vůně, rozehřeje prochladlé tělo a hlavně rozveselí ducha. Podává se ohřátá asi na 60°C, nesmí se ale převařit!
Stále častěji si ale získává příznivce i v průběhu celého roku jako chlazená tedy jako vhodná alternativa aperitivu, sladkým vínům i likérům. Chlazená Kralická medovina je nejlepší při cca 12- 16°C.
Medovinu je možné s úspěchem kombinovat i s jídlem. V zásadě platí, že medovinu kombinujeme buď s podobnými sladkými chutěmi (dezerty, moučníky) nebo s kontrastními chutěmi (kořeněná či orientální jídla). Velice delikátní je kombinace medoviny s vyzrálými sýry s modrou plísní nebo čerstvými kozími sýry. Díky různorodosti druhů Kralické medoviny doporučujeme najít si vhodnou kombinaci vlastními pokusy, případně na základě doporučení výrobce.